Vrijdagavond 7 oktober waren alle leden en hun ouders aanwezig in basisschool de Wegwijzer om te kijken naar de fotopresentaties van de zomerkampen van alle speltakken. Deze avond keken we naar de fotopresentatie van het beverlogeerweekend, welpen-, scouts-, explorers-, en roverscoutszomerkamp. Iedereen had het erg naar zijn zin gehad en het was leuk om de foto's weer terug te kijken en om te zien wat de andere speltakken gedaan hadden.

Voordat we begonnen werd de leiding bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar met een stuk chocolade. Ook werd er aandacht besteed aan andere vrijwillige activiteiten zoals de schoonmaak van het clubhuis. Wil jij ook een handje helpen kijk dan hier! Na de presentatie van het scoutszomerkamp kwamen Leo en Jolanda naar voren. Die hebben na heel wat jaren leiding te zijn geweest afscheid genomen van de scouts. Leo blijft nog actief bij de damherten als praktijkbegeleider en Jolanda gaat meehelpen met de schoonmaak van het clubhuis. Leo en Jolanda, heel erg bedankt voor jullie jarenlange inzet en veel plezier met alle foto's die jullie hebben gekregen vanavond!

Tijdens deze avond werden ook de winnaars bekend gemaakt van de verkoop van de loten van de Scouting Loterij. Iedereen die zijn best heeft gedaan krijgt een oorkonde of een naambandje. Lars en Rosalinde hadden allebei 30 loten verkocht en daarom krijgen zijn de bestseller Badge! Goed gedaan allemaal en natuurlijk heel erg bedankt voor jullie inzet!

De foto's van deze avond zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen!

Vanwege de herfstvakantie hebben de bevers, welpen en scouts geen opkomst aanstaand weekend. We zien de scouts graag weer op vrijdag 21 oktober en de bevers en welpen op zaterdag 22 oktober. Iedereen een fijne vakantie gewenst!

Muriel

Zaterdag 2 juli was het de laatste opkomst voor de zomervakantie en dat vieren we altijd met alle speltakken samen. Dit jaar hebben we spellen gespeeld in het Sijtwendepark. De bevers, welpen, scouts, explorers, roverscouts en hun eventuele leiding waren aanwezig om bijvoorbeeld een potje trefbal, Kubb of touwtrekken te spelen. Er werd een mooie hut gebouwd en er werd gespeeld met de ronde parachute. Er kon natuurlijk ook gewoon in de speeltuin gespeeld worden waar een glijbaan en een kabelbaan was om vanaf te gaan. Na het limonade drinken werden er op het veld een paar fanatieke potjes paaltjepik gedaan waarbij er van iedere speltak wel iemand mee deed! Aan het eind werd er een leuke groepsfoto gemaakt van alle Damherten. Het was een hele gezellige ochtend en we wensen iedereen die op zomerkamp gaat een hele leuke en gezellige kampweek toe. Voor de rest wensen we iedereen natuurlijk een fijne zomervakantie en we zien jullie graag allemaal weer tijdens het volgende seizoen! Op de website en/of via de mail komt er bericht met daarin de datum waarop de opkomsten weer zullen starten.

De foto's van deze opkomst zijn hier te vinden!

De leiding

 


Op zaterdag 26 september stonden (bijna) alle leden van Scouting Damherten klaar voor de start van het 50 jarig jubileumweekend! In 2015 bestaat onze Scoutinggroep 50 jaar. Er zijn dit jaar een aantal feestelijkheden georganiseerd waaronder dit groepsweekend. Tijdens dit weekend hebben de Bevers, Welpen, Verkenners, Explorers , Roverscouts , leiding en bestuur in groepjes samen gewerkt om punten te verdienen.
Er konden punten verdiend worden door het doen van spelletjes. Er werden onder andere levende standbeelden gemaakt, een toren van lucifers gebouwd en er werd ballonhockey gespeeld. De Bevers bleven op het clubhuis om zelf pizza’s te bakken. De rest van de Scouts vertrokken naar het Scoutingkampeerterrein, waar we die avond in tenten zouden slapen. Het groepje met de meeste punten hoefde het minst ver te lopen. Na aankomst en het klaarleggen van de bedden werden de buiken vol gegeten met heerlijke macaroni. ’s Avonds hebben alle Scouts in het bos gelasergamed en een spel gespeeld dat lampje blazen heet. Na deze spannende activiteiten werd de avond afgesloten met liedjes bij het kampvuur. Op zondag werden de tenten weer afgebroken en vertrokken de Scouts naar wielrennervereniging “Westland wil vooruit”. Alle Scouts kregen daar les op de mountainbike. Er werd levend stratego gespeeld in het bos en de Scouts waagde zich in bootjes voor het spel levend zeeslag. Na al deze leuke activiteiten ging iedereen moe maar voldaan naar huis. Een erg geslaagd weekend om nog lang naar terug te kijken! Walter, Leo, Lisanne en Richard, bedankt voor het organiseren van dit leuke weekend!

De foto's van het Jubileumweekend zijn hier te vinden.

Muriel

Op zaterdag 19 september waren alle Scouts van de Damherten te vinden om het Damplein in Leidschendam tijdens de Vlietdagen. We presenteerde onze scoutinggroep met een mooi bouwwerk als poort. Er konden broodjes worden gebakken bij het vuur en hutten worden gebouwd met de Stocks. Door Maarten (beverleiding) was een leuk bever-ganzenbord gemaakt. Er waren heel veel mensen en vooral kinderen die bij ons broodjes hebben gebakken en van het bouwwerk hebben abgeseild.  Door de kleinere kinderen werden er coole hutten gebouwd en gezocht naar de kaartjes van het ganzenbord. Er zijn een hoop flyers uitgedeeld en we hopen dat we Scouting Damherten als de leukste en gezelligste scoutinggroep hebben kunnen presenteren. Om 13:30 gingen alle oudste kinderen van de speltakken officieel overvliegen naar hun volgende speltak. Dit deden ze door het bouwwerk op te klimmen er en daarna weer van ab te seilen. Ze werden uitgezwaaid door hun oude speltak en verwelkomt door hun nieuwe speltak. Veel plezier allemaal dit seizoen bij jullie nieuwe uitdaging!

De foto's van de Vlietdagen zijn hier te vinden.

Aanstaande zaterdag vindt het Jubileumweekend plaats. Klik hier om te kijken welke tijden er voor jou gelden en wat je allemaal mee moet nemen! Wij hebben er hartstikke veel zin in en hopen op veel zon. Tot zaterdag allemaal!

Muriel

De 50-jaar-Damhertendag op 20 juni was een succes! Veel leden, oud leden, ouders, broertjes en zusje hebben meegelopen met de hike waarbij ze Lange Doener, een oud beverfiguur, hebben ontmoet en het duistere figuur van het Welpenzomerkamp 2013. De sloot werd over gestoken met een vlot en bij de maffia mocht je proberen om een koekje ongezien uit hun koffertje te halen. In het clubhuis was door Anne en Gertjan een Damherten museum ingericht waar je oude documenten en foto's kon bekijken van vroeger. Er werd lekker gebarbecued en bijgepraat. Na de barbecue werd er een kampvuur aangestoken en zijn er zelfs nog liedjes gezongen! Al met al een geslaagde dag!
 
Bekijk hier de foto's van deze dag. Mocht je interesse hebben in een origineel bestand van een foto (betere kwaliteit) stuur dan een mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. dan krijg je het origineel toegestuurd.
 
Muriel

Wie is online

We have 75 guests and no members online