Scouting Damherten is aangesloten bij de Ooievaarspas en de regeling ‘kinderen doen mee!’. Deze regeling houdt in dat Ooievaarspashouders tot 18 jaar voor 1 sport en 1 culturele activiteit een volledige vergoeding kunnen ontvangen. Scouting wordt hierbij gezien als een culturele activiteit. Per jaar kiest u, voor 1 juli, welke vereniging de volledige vergoeding moet ontvangen. Heeft u uw keuze gemaakt? Dan kunt u tot 1 juli van het daarop volgende jaar niet meer wisselen, ook al heeft uw kind de maximale vergoeding nog niet verbruikt. De maximale vergoeding per vereniging is €330,- in de periode van 1 juli tot 1 juli het volgende jaar. Vanaf 1 juli kunt u dan weer opnieuw kiezen. Geldt de regeling ‘kinderen doen mee!’ voor uw kind al bij een andere culturele activiteit dan kunt u bij Scouting Damherten altijd 50% korting op de contributie krijgen. Ooievaarspashouders van 18 jaar of ouder kunnen altijd een korting van 50% ontvangen op de contributie met een maximum van €165,- per jaar.

Binnen Scouting Damherten is Muriel de Vreede, de contactpersoon m.b.t. de Ooievaarspas. U kunt haar bereiken via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Wanneer uw kind beschikt over een Ooievaarspas dan dient u dat bij Muriel aan te geven. Graag bij aanmelding aangeven of uw kind bij scouting Damherten gebruik wilt maken van de ‘kinderen doen mee!’ regeling of van de 50% korting. Als hierin later een wijziging plaatsvindt geeft dit dan uiterlijk vóór 1 juli door.

Contributie
Declaraties voor de contributie moeten worden ingediend per kwartaal. Hiervoor vraagt de scouting uw medewerking. Als uw kind zich aanmeldt bij Scouting Damherten moet de Ooievaarspas gescand worden door Muriel. Het scannen van de Ooievaarspas zal gebeuren voor, tijdens of na een opkomst. Als het nodig is om de pas nogmaals te tonen/scannen dan zal daar eenmalig een herinnering voor worden verstuurd met het verzoek de Ooievaarspas naar een opkomst mee te nemen. De verantwoordelijkheid voor het meenemen van de Ooievaarspas ligt bij de ooievaarspashouder. Als er geen geldige Ooievaarspas (voor het eind van een kwartaal) is gescand krijgt uw kind geen korting! Voor die periode zal dan achteraf alsnog de contributie worden geïnd middels een automatische incasso. Als uw kind halverwege het jaar instroomt dient de Ooievaarspas direct meegenomen te worden en gaat de korting, na het scannen van de pas, per direct gelden.

Bever Logeerweekend, Welpen zomerkamp en Scouts zomerkamp
Kinderen met een Ooievaarspas krijgen 50% korting op het bever logeerweekend, het welpenzomerkamp of het scoutszomerkamp. Dit is een extra korting en valt buiten de ‘kinderen doen mee!’ regeling dus zal niet van het maximum van €330,- worden afgetrokken. Let op: om van deze korting gebruik te kunnen maken moet dit vóór 1 juli bij de scouting zijn aangegeven. Voor andere weekenden geldt geen korting.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u gebruik gaan maken van de Ooievaarspas dan kunt u contact met Muriel opnemen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Heeft u geen ooievaarspas? U kunt hier kijken of u er voor in aanmerking komt.

Wie is online

We have 88 guests and no members online