De foto's van de opkomsten en het zomerkamp van de welpen van het seizoen 2017-2018 zijn nu te bekijken in het fotoalbum!

Vertrek
Op zaterdag 14 juli 2018 verzamelen we om 11:30 uur op station Voorburg. Daar staan een aantal auto’s klaar waar iedereen zijn bagage in kan leveren. Uiteraard heb je bij het vertrek een compleet uniform aan en een rugzak met lunchpakket bij je. Zorg dat je op tijd bent, want de trein wacht niet!

Wat gaan we eigenlijk doen?
Dat verklappen we niet precies, maar wat ieder jaar weer terugkomt, is: een hike, kampvuur maken, koken op houtvuur, vies worden, zwemmen, een heleboel leuke spelletjes, een middagje winkelen en allemaal echte scoutingdingen.

Terugkomst
Op zaterdag 21 juli 2018 komen we om 14:00 uur weer aan op station Voorburg. Hier staan je ouders weer klaar om je mee naar huis te nemen en even goed in bad te stoppen.

Wat hebben jullie allemaal nodig?
Op de laatste pagina van deze brief kun je de bagagelijst vinden waarop alles staat wat je nodig hebt. Wij hebben daar nog wel wat speciale aandachtspunten bij:
- Veel welpen raken spullen kwijt tijdens het kamp. Zorg daarom dat overal je naam in of op staat.
- Als je snoep mee wilt nemen, lever dit dan aan het begin van het kamp in bij de leiding. Wij kunnen dit dan uitdelen tijdens het kamp. Snoep bewaren in je eigen tas is niet de bedoeling, als we het zien nemen we het in om alsnog uit te delen.
- Jullie mogen een zakmes meenemen op zomerkamp. Deze mag je alleen bij je hebben en gebruiken onder toezicht van de leiding! Met een zakmes bedoelen we bijvoorbeeld een Zwitsers zakmes. Zorg ervoor dat je zakmes goed scherp is. Een bot mes is veel gevaarlijker dan een scherp mes.
- Het is niet toegestaan om de bekende dikke blauwe (of grijze/groene ect.) luchtbedden mee te nemen. Deze bedden nemen de plaats in van 2 luchtbedden en daar is niet genoeg ruimte voor.
- Neem geen elektrische apparaten mee zoals gameconsoles, mobiele telefoons, MP3 speler ect.
- Om te voorkomen dat kinderen het overzicht van schone en vuile kleren verliezen willen wij alle ouders vragen om kleding voor iedere dag uit te zoeken en dit in gelabelde plasticzakjes in te pakken (met de naam van de dag erop). In een tasje zit dan bijvoorbeeld sokken, t-shirt, ondergoed.

Mocht er tijdens het zomerkamp iets kapot gaan of zoekraken, dan is dit geheel voor eigen rekening.

Hoe zijn wij bereikbaar?
Tijdens het zomerkamp is er altijd een contactpersoon die gebeld kan worden door jullie ouders. De contactpersoon kan benaderd worden voor algemene vragen, maar ook in geval van nood. Deze persoon is altijd bereikbaar en kan ons ook altijd bereiken.

Peter van Leeuwen
06-25075823

Postadres
Post is altijd heel fijn om te krijgen. Wij vragen de ouders en familie om te zorgen dat een welp minimaal drie kaarten ontvangt, om zoveel mogelijk te voorkomen dat er kinderen teleurgesteld worden bij het post-uitdeelmoment.

Scouting St. Franciscus
t.a.v. [Naam welp], Scouting Damherten
Sint Jorispad 37
6603 AM Wijchen

Kampleiding
De kampleiding van dit jaar bestaat uit de volgende mensen:
Gertjan Al (06-49670321)
Muriel de Vreede
Henk Westerdijk
Stefan Wiekamp
Robin Noppert
Nikki Visser
Marcel Visser
Anne Boekhouder

Bagagelijst
1. Slaapzak
2. Luchtbed (+ pomp) / slaapmatje
3. Pyjama
4. 8 schone kleding pakketten met daarin per pakket in ieder geval: 1 onderbroek, 1 paar
sokken, 1 broek, 1 T-shirt (in plastic zakjes)
5. Dikke truien
6. Eventueel extra onderbroek / broek / T-shirt / sokken
7. Handdoeken en washandjes
8. Zeep + shampoo
9. Tandenborstel + tandpasta
10. Eventueel kam of borstel
11. Zwemkleding (in een plastic tas)
12. Regenkleding en laarzen
13. Een eenvoudig zakmes (scherp)
14. Zaklamp (+ evt batterijen)
15. Veldfles
16. 3 theedoeken met je naam erop
17. Postpapier, adressen en postzegels
18. Leesboek, spelletje voor tijdens het dagelijkse rustuur
19. Plasticzak voor wasgoed
20. Zakgeld (maximaal € 7,50)
21. Zonnebrandcrème
22. Een kleerhanger met daarop je naam
23. Alles wat je nodig denkt te hebben maar wat niet op de lijst staat.

Wat je thuis mag laten:
1. Snoep
2. Elektrische apparatuur
3. Je slechte humeur

Bij vertrek:
1. Compleet uniform
2. Stevige wandelschoenen (geen sandalen of Crocs)
3. Kleine rugzak met lunchpakket en spelletje of boekje voor onderweg

Op zaterdag 27 januari was het zover; Julia Z, Thijmen, Silvan, Julia B, Jeroen, Casper, Robin, Nikki en Marcel werden een echte welp en welpenleiding! Deze nieuwe welpen werden vandaag geïnstalleerd. Als je geïnstalleerd wordt verwelkomt de welpenhorde je als lid van de scouting. Tijdens de installatie hebben de nieuwe welpen opdrachten gedaan die door de andere welpen waren verzonnen. Er was een mega hindernisbaan gebouwd op het veld met een touwendoolhof, wiebelbruggen, tunnels en zelfs een racewagen en een wip.

Na de inspannende activiteiten was het tijd voor het officiële gedeelte van de installatie. Julia Z, Thijmen, Silvan, Julia B, Jeroen, Casper, Robin, Nikki en Marcel werden om de beurt naar voren geroepen. Ze moesten hun linkerhand op de vlag leggen en met de rechterhand de welpen saluut maken. De welpenbelofte werd door Gertjan voorgezegd en dan konden ze hem nazeggen. Als ze de belofte hadden afgelegd waren ze klaar met de installatie en kregen ze een das, nieuwe dasring en de bijbehorende insignes voor op de ScoutFit. Hiermee hebben we er weer 6 echte welpen en 3 welpenleiding bij en daar zijn wij hartstikke blij mee! Welkom Julia Z, Thijmen, Silvan, Julia B, Jeroen, Casper, Robin, Nikki en Marcel! Veel plezier bij de welpen.

De foto's van het installeren zijn hier te vinden en in het fotoalbum!

Originele foto's zijn te bestellen via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Muriel

Op 14 & 15 april 2018 zullen de welpen van Scouting Damherten een weekend houden op het clubhuis. Met onderstaand formulier kunt u uw kind daar voor inschrijven. Het weekend begint op zaterdag om 13:00 uur en eindigt op zondag om 15:00 uur.

Inschrijven kan via onderstaande link:

Op zaterdag 7 april 2018 gaan we met de welpen de Duinenmars in Kijkduin lopen.
Inschrijven kan via onderstaande link. Voor leden zijn er geen geen kosten verbonden aan deze activiteit.

https://sol.scouting.nl/as/form/18760/participant/new

De welpen waren van 8 t/m 15 juli op zomerkamp in Maarn. Nadat de welpen hadden verzameld bij station Voorburg stapte er ineens een verwarde fee door een deur. De fee vertelde dat ze de welpen in een sprookje had gezien bij het huis van de baron. Door de deur volgde ook Knoop, hij bleek de assistent van de baron te zijn. De baron stuurde Knoop naar het vliegveld om zijn nieuwe vrouw op te halen… In Maarn aangekomen bleek roodkapje in het bos rond te lopen. Roodkapje kreeg ruzie met de wolf maar gelukkig kwam Assepoester haar redden. De koningin kondigde een bal aan voor haar zoon Roderick. Nadat de baron helaas was overleden moest Assepoester met haar twee stiefzusters Paris en Hilton en strenge stiefmoeder wonen. Mocht Assepoester ook naar het bal? En lukte het de prins om een vrouw te vinden?  Tijdens het kamp brachten de welpen alles wat ze het afgelopen jaar spelenderwijs geleerd hadden in de praktijk. Zo bouwden ze een eigen hut, hielpen ze Assepoester, liepen ze een hike, probeerden ze de prins aan een vrouw te helpen, maakten ze eigen muziekinstrumenten en mochten ze zelf pannenkoeken bakken. Hoe dit af liep hoor en zie je tijdens de fotopresentatieavond. Na deze (in)spannende week hebben de welpen de hele zomervakantie om uit te rusten zodat in september weer met frisse moed (en kleren) aan opkomsten begonnen kan worden.

Totems
Tijdens het kamp konden de welpen totems verdienen. Deze keer waren het tegoedbonnen die ze tijdens het kamp konden inzetten. De geheime totem konden de welpen dit jaar verdienen als ze aan de leiding vertelde dat ze het kamp leuk vonden.

Foto’s
Er zijn al een aantal foto's van het kamp verschenen op Facebook en de website maar de rest van de foto's houden we nog even geheim! Aan het begin van het nieuwe seizoen zal er een fotopresentatie-avond worden georganiseerd (vrijdag avond 6 oktober 2017). Tijdens deze avond heeft de leiding gezorgd voor een compilatie van foto's van het beverlogeerweekend, welpenzomerkamp, scoutszomerkamp, explorerkamp en roverscoutskamp. Als deze avond heeft plaatsgevonden krijgt u bericht om alle foto's van het Welpenzomerkamp te kunnen downloaden.

Gevonden voorwerpen
Na een week kamp zijn er altijd een aantal gevonden voorwerpen. Mocht uw kind iets zijn kwijt geraakt of heeft u iets tussen de spullen gevonden wat niet van uw kind is dan horen wij het graag. Hopelijk komen zo alle spullen weer bij het goede kind terecht.

Start seizoen 2017-2018
De eerste welpenopkomst van het seizoen 2017-2018 zal zijn op zaterdag 26 augustus. De rest van het (voorlopige) programma is hier te vinden. Let er op dat er nog wijzigingen kunnen plaatsvinden. De nestindeling voor het komende half jaar is ook bekend. Deze kan je hier vinden! Heb je nog vragen over de welpen, het programma of wil je laten weten als je een keer niet bij een opkomst kan zijn? Stuur dan een mailtje naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Nog een fijne vakantie en tot 26 augustus allemaal!

Muriel

Zaterdag 1 juli zijn alle leden van de Damherten gaan zwemmen in het Hofbad in Den Haag. Ieder jaar wordt het seizoen gezamenlijk afgesloten met een activiteit. Deze keer werd er door de bevers, welpen, scouts, explorers en leiding gezellig gezwommen, op matten gespeeld, met ballen overgegooid en van de glijbaan gegleden. Het was erg gezellig. We zien jullie graag allemaal weer na de zomervakantie!

Wij wensen iedereen veel plezier op zomerkamp!

De foto's van het zwemmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel en Gerda

Wie is online

We have 69 guests and no members online