Zaterdag 1 juli zijn alle leden van de Damherten gaan zwemmen in het Hofbad in Den Haag. Ieder jaar wordt het seizoen gezamenlijk afgesloten met een activiteit. Deze keer werd er door de bevers, welpen, scouts, explorers en leiding gezellig gezwommen, op matten gespeeld, met ballen overgegooid en van de glijbaan gegleden. Het was erg gezellig. We zien jullie graag allemaal weer na de zomervakantie!

Wij wensen iedereen veel plezier op zomerkamp!

De foto's van het zwemmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel en Gerda

Op zaterdag 20 mei zijn er bij de bevers, welpen, scouts en explorers leuke scouting activiteiten gefilmd door Glenn om een filmpje te maken over onze scoutinggroep. De leden hebben goed kunnen laten zien hoe uitdagend en veelzijdig Scouting is! We zijn erg benieuwd naar het resultaat...

De foto's van het het filmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel


Op vrijdagavond begon het driedaagse Scoutsweekend. We begonnen met het inladen van de aanhangers, aan de hoeveelheid te zien leek het wel alsof we 2 weken weg zouden gaan.  Maar dit was uiteindelijk snel gebeurd, waarna we met de auto konden vertrekken naar het Bieslandse bos in Pijnacker. Daar aangekomen begonnen we met het uitladen van de aanhanger en het opzetten van de tenten. Inmiddels was het al aardig donker geworden en gingen we na de goochelshow van Luuk moe maar voldaan naar bed in onze zelf opgezette tent.

Zaterdagochtend waren we al erg vroeg wakker, de leiding lag zelfs nog te slapen. Toen deze ook wakker waren geworden, gingen we ontbijten en hierna corveeën. Zoals ook tijdens een echt kamp volgde nu de inspectie, hierbij bekijkt de leiding de tent en beoordeeld of alles netjes en schoon is. Gelukkig was alles dik in orde, daarna was het tijd voor iets actiefs en gingen we naar een hindernisbaan welke elders op het kampterrein was. We mochten hier allemaal een keer overheen om onze snelste tijd te laten zien, nadat we allemaal buitenadem waren gingen we nog een potje slagballen. Helaas hebben wij dit verloren van de andere patrouille, nadat we onze tranen hadden weggeveegd gingen we lunchen. Hierna gingen we lopend naar de dobberplas waar we begonnen met het bouwen van ons vlot. We zijn begonnen met pionieren van een houten frame waaronder we stalen tonnen hebben vastgemaakt. Beide patrouilles bouwde een vlot waarna we samen op het water konden gaan varen. Het water was erg koud maar gelukkig waren de vlotten toch net sterk genoeg. Inmiddels is de temperatuur al opgelopen tot 19 graden en schijnt de zon ook erg fel, het lijkt wel een zomerkamp. Helaas moesten we na een tijdje rondvaren de bouwwerken alweer afbreken. Terug op kampterrein hadden we tijd om uit te rusten tot de macaroni klaar was. Na deze lekkere en voedzame maaltijd moest uiteraard de afwas worden gedaan, hierna speelde we een paar potjes Kubb. Dit keer wonnen wij van de andere patrouille wat het verlies van de slagbal weer goedmaakte, trots liepen we terug naar het kampterrein waar ondertussen al een kampvuur was gemaakt. Bij dit verwarmende vuur dronken we wat fris en kletste we over van alles en nog wat, toen we begonnen te gapen gingen we naar bed.

Na een koude nacht werden we wakker gemaakt door de leiding, helaas moesten we ons bed alweer in pakken. Inderdaad de zondag was helaas al weer aangebroken na een heerlijk gebakken ei met spek was het tijd om de tenten te ontmantelen. Het activiteiten dak, de kisten, tenten en nog veel meer werd opgeruimd en verzameld. Hierna werden de aanhangers geladen met dit materiaal en gingen we na de lunch terug naar het clubhuis. Door het warme weer (21 graden) was het erg druk op de weg maar gelukkig was het erg gezellig in de auto. Aangekomen bij het clubhuis begonnen we gelijk met uitladen en opruimen, nu was het weekend dan toch echt voorbij!

Wij hebben een heel leuk weekend gehad!

Geschreven door de scouts: Emma, Manou, Marel, Esmee en Willemijn.

De oudste welpen die kwamen bij de Scouts kijken of zij dit net zo leuk vinden als de welpen om misschien na het zomerkamp over te vliegen naar de Scouts. Wij hebben deze opkomst in twee groepjes een wip wap gepionierd. Onder toeziend oog van de leiding mochten we met deze wip spelen. Wij hopen dat de welpen het leuk vonden & wij hopen dat ze willen overvliegen!

 Geschreven door de Scouts: Jasmijn, Jade, Vincent, Bram en Luuk.

Tijdens het openen op het clubhuis werden de routes uitgedeeld en kregen we de kaarten waarop we onze positie bij moesten houden. Volgens de leiding moesten we ergens richting Wassenaar, dit duurde wel even omdat we weer even moesten wennen aan de route technieken. Eenmaal aangekomen bij Meijendel verruilde we na een lekker bekertje limonade de fiets voor de voet en gingen we lopend verder. Tijdens het lopen werden we nauwlettend in de gaten gehouden door de leiding waardoor de kans op fout lopen aanzienlijk kleiner was geworden. Aangekomen aan de andere kant van Meijendel kregen we onze fiets terug en genoten we van heerlijke tomaten soep. Hierna volgde we de laatste route ditmaal naar het clubhuis waar wij iets na middernacht aankwamen. De leiding had hier al gezorgd voor een broodje knakworst waardoor wij met een gevulde maag konden gaan slapen. De volgende ochtend werden wij wederom verwent door de leiding dit keer met een heerlijk ontbijt. We hebben tijdens deze hike een kruispuntenroute, strippenkaart route en een knooppunten tocht gevolgd, hiermee hebben we weer een hoop techniek opgehaald.

Geschreven door de Scouts: Jasmijn, Jade, Vincent, Bram en Luuk.

Wie is online

We have 58 guests and no members online