Zaterdag 1 juli zijn alle leden van de Damherten gaan zwemmen in het Hofbad in Den Haag. Ieder jaar wordt het seizoen gezamenlijk afgesloten met een activiteit. Deze keer werd er door de bevers, welpen, scouts, explorers en leiding gezellig gezwommen, op matten gespeeld, met ballen overgegooid en van de glijbaan gegleden. Het was erg gezellig. We zien jullie graag allemaal weer na de zomervakantie!

Wij wensen iedereen veel plezier op zomerkamp!

De foto's van het zwemmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel en Gerda

Op zaterdag 20 mei zijn er bij de bevers, welpen, scouts en explorers leuke scouting activiteiten gefilmd door Glenn om een filmpje te maken over onze scoutinggroep. De leden hebben goed kunnen laten zien hoe uitdagend en veelzijdig Scouting is! We zijn erg benieuwd naar het resultaat...

De foto's van het het filmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel

 Scouting Damherten opent 2017 met de nieuwjaarsmaaltijd.

Alle leden en het bestuur startte het nieuwe jaar op een gezellige en lekkere manier. Volgens de jaarlijkse traditie begonnen we het nieuwe jaar met een nieuwjaarsmaaltijd. Na het open en voordat de nieuwjaarsmaaltijd-activiteit begon vierden we het overvliegen van Rosanne, Alicia, Willemijn, Esmee, Jade en Robin naar hun volgende speltak! Wij wensen deze leden veel plezier bij hun nieuwe uitdaging.

Door een aantal leden van het bestuur werd een boerenkoolmaaltijd bereid voor alle jeugdleden en leiding. Nadat we met alle leden van 5 tot 23 jaar in zes groepjes, die allen een naam van een omroep hadden gekregen, langs spelletjes in het thema van bekende tv programma's zoals expeditie Robbinson, Ik hou van Holland, Buurman en Buurman en Checkpoint waren gelopen konden we met ongeveer 80 jeugleden, leiding en het bestuur genieten van een lekkere boerenkoolmaaltijd met worst. ’s Avonds speelden de oudere leden en leiding levend Risk, waarbij er een fanatieke strijd gestreden werd. Bekijk hier de foto’s van deze leuke dag!

Het Krantje 12-01-2017

Vrijdagavond 7 oktober waren alle leden en hun ouders aanwezig in basisschool de Wegwijzer om te kijken naar de fotopresentaties van de zomerkampen van alle speltakken. Deze avond keken we naar de fotopresentatie van het beverlogeerweekend, welpen-, scouts-, explorers-, en roverscoutszomerkamp. Iedereen had het erg naar zijn zin gehad en het was leuk om de foto's weer terug te kijken en om te zien wat de andere speltakken gedaan hadden.

Voordat we begonnen werd de leiding bedankt voor hun inzet het afgelopen jaar met een stuk chocolade. Ook werd er aandacht besteed aan andere vrijwillige activiteiten zoals de schoonmaak van het clubhuis. Wil jij ook een handje helpen kijk dan hier! Na de presentatie van het scoutszomerkamp kwamen Leo en Jolanda naar voren. Die hebben na heel wat jaren leiding te zijn geweest afscheid genomen van de scouts. Leo blijft nog actief bij de damherten als praktijkbegeleider en Jolanda gaat meehelpen met de schoonmaak van het clubhuis. Leo en Jolanda, heel erg bedankt voor jullie jarenlange inzet en veel plezier met alle foto's die jullie hebben gekregen vanavond!

Tijdens deze avond werden ook de winnaars bekend gemaakt van de verkoop van de loten van de Scouting Loterij. Iedereen die zijn best heeft gedaan krijgt een oorkonde of een naambandje. Lars en Rosalinde hadden allebei 30 loten verkocht en daarom krijgen zijn de bestseller Badge! Goed gedaan allemaal en natuurlijk heel erg bedankt voor jullie inzet!

De foto's van deze avond zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen!

Vanwege de herfstvakantie hebben de bevers, welpen en scouts geen opkomst aanstaand weekend. We zien de scouts graag weer op vrijdag 21 oktober en de bevers en welpen op zaterdag 22 oktober. Iedereen een fijne vakantie gewenst!

Muriel

Het programma voor de komende maanden staat online!

Veel scoutingplezier!

groetjes Edwin

Wie is online

We have 50 guests and no members online