Zaterdag 1 juli zijn alle leden van de Damherten gaan zwemmen in het Hofbad in Den Haag. Ieder jaar wordt het seizoen gezamenlijk afgesloten met een activiteit. Deze keer werd er door de bevers, welpen, scouts, explorers en leiding gezellig gezwommen, op matten gespeeld, met ballen overgegooid en van de glijbaan gegleden. Het was erg gezellig. We zien jullie graag allemaal weer na de zomervakantie!

Wij wensen iedereen veel plezier op zomerkamp!

De foto's van het zwemmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel en Gerda

Op zaterdag 20 mei zijn er bij de bevers, welpen, scouts en explorers leuke scouting activiteiten gefilmd door Glenn om een filmpje te maken over onze scoutinggroep. De leden hebben goed kunnen laten zien hoe uitdagend en veelzijdig Scouting is! We zijn erg benieuwd naar het resultaat...

De foto's van het het filmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel

Hoi Allemaal,

De eerste maand van het jaar zit er al weer bijna een week op en ik kan zeggen dat we beslist niet stil hebben gezeten.

Op 7 januari begonnen we met alle speltakken tegelijk aan de nieuwjaarsactiviteit met aansluitende maaltijd. De boerenkoolstamppot ging er ook bij de bevers als pap in, maar dat wil ook wel na zoveel leuke spellen en dat lange end lopen.

Op 14 januari hadden we een opkomst waarbij Professor Plof centraal stond. De professor had ons allemaal proefjes toegestuurd om met de bevers te gaan doen. Zo leerden de bevers dat je met skittles en water je een hele mooie regenboog kan maken. Maar ook dat wanneer je op een fles blaast je muziek kan maken en dat wanneer je de toonhoogte aan kan passen als je water in de fles doet. Als 3e proefje maakten we op 2 rondjes tekeningen en plakten we deze op een stokje. Door hard te draaien leek het alsof het maar 1 tekening was.
De leukste proef was natuurlijk dat de bevers zelf hun limonade mochten maken. De ene was lekker zoet en de ander een beetje waterig, maar toch wel erg lekker.

Op 21 januari verblijdde Stuiter ons op een appje. Ze had Stanley Stekker heel geheimzinnig zien doen en riep de hulp van de bevers in om te helpen het geheim te ontrafelen.

Stanley had gelukkig allemaal enveloppen in en rond het clubhuis verstopt met daarin delen van een foto. De foto onthulde een bergplaats en daar zat weer een geheimzinnige brief in. Door de brief te verwarmen kwam de boodschap in beeld en bleek dat Stanley in het geheim een oogje heeft op Noa.
De bevers maakten ook zelf geheimzinnige brieven en speelden pictionary.

Op 28 januari kregen we weer appjes uit Hotsjietonia. Deze keer van Rebel. Ze vroeg de hulp in van de bevers om pindaslingers te maken voor de vogels die in Nederland waren achter gebleven.

We speelden eerst een soort van ren je rot spel, waarin de bevers ontdekten welke dieren in de winter een winterslaap houden, welke wegtrokken naar een warm land, welke in Nederland bleven en welke een wintervoorraad aan leggen. De bevers kregen een plaatje van een dier te zien en moesten toen kiezen waar ze naar toe renden. Dit was nog best wel lastig.

Hierna gingen we druk aan het rijgen, dat bleek nog best een klusje. Met zelfgemaakte naalden en sate-prikkers kwamen de bevers toch samen aan een lange slinger. Ik denk dat de vogels hier echt heel blij mee zullen zijn.

Anna

 Scouting Damherten opent 2017 met de nieuwjaarsmaaltijd.

Alle leden en het bestuur startte het nieuwe jaar op een gezellige en lekkere manier. Volgens de jaarlijkse traditie begonnen we het nieuwe jaar met een nieuwjaarsmaaltijd. Na het open en voordat de nieuwjaarsmaaltijd-activiteit begon vierden we het overvliegen van Rosanne, Alicia, Willemijn, Esmee, Jade en Robin naar hun volgende speltak! Wij wensen deze leden veel plezier bij hun nieuwe uitdaging.

Door een aantal leden van het bestuur werd een boerenkoolmaaltijd bereid voor alle jeugdleden en leiding. Nadat we met alle leden van 5 tot 23 jaar in zes groepjes, die allen een naam van een omroep hadden gekregen, langs spelletjes in het thema van bekende tv programma's zoals expeditie Robbinson, Ik hou van Holland, Buurman en Buurman en Checkpoint waren gelopen konden we met ongeveer 80 jeugleden, leiding en het bestuur genieten van een lekkere boerenkoolmaaltijd met worst. ’s Avonds speelden de oudere leden en leiding levend Risk, waarbij er een fanatieke strijd gestreden werd. Bekijk hier de foto’s van deze leuke dag!

Het Krantje 12-01-2017


De bevers en de welpen vierden zaterdagochtend 3 december een Sinterklaas feestje. De opkomst werd eerst geopend door de welpen en daarna door de bevers. Er waren heel veel kinderen in de kring! Na het openen speelden we het spel '2 is teveel'. Bij dit spel werden er een aantal pieten aangewezen die de andere kinderen moesten tikken. De bevers en welpen waren vrij als ze op een pietenzak stonden maar daar mochten maximaal twee kinderen op staan. Als er een derde kind bij kwam staan op de zak dan moest het eerste kind die op de zak was gaan staan weer wegrennen. Na dit leuke renspel speelden de bevers en welpen in 5 groepen Sinterklaasspelletjes. Er werd een Sint en Piet pictionary gespeeld waarbij het voor de welpen iets moeilijker werd gemaakt omdat zij een blinddoek om moesten doen. Bij een tafel in het spellokaal probeerden de bevers en welpen de missende woorden bij een gedicht in te vullen. Boven werd er de pakjesdans gespeeld, dit lijkt op stoelen dans maar dan met (nep)pakjes. In de gang maakten de kinderen leuke figuren van marsepein en op het veld buiten werd er een heuse Pieten estafette gehouden. Toen alle spelletjes door iedereen gespeeld waren lagen er ineens twee zakken op het dak! Zwarte Piet had vast gezien dat we goed ons best hadden gedaan. In de ene zak zaten cadeautjes voor de bevers en in de andere zak zaten cadeautjes voor de welpen. Iedereen was blij met zijn cadeau en de opkomst werd daarna weer afgesloten.

We hopen dat iedereen een leuk Sinterklaas feest heeft gevierd. Aanstaande zaterdag 10 december is er weer een beveropkomst en een welpenopkomst. We zien jullie graag allemaal zaterdag om 10:00 uur weer! De foto's van deze opkomst zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen!

Anna en Muriel

Wie is online

We have 65 guests and no members online