Zaterdag 1 juli zijn alle leden van de Damherten gaan zwemmen in het Hofbad in Den Haag. Ieder jaar wordt het seizoen gezamenlijk afgesloten met een activiteit. Deze keer werd er door de bevers, welpen, scouts, explorers en leiding gezellig gezwommen, op matten gespeeld, met ballen overgegooid en van de glijbaan gegleden. Het was erg gezellig. We zien jullie graag allemaal weer na de zomervakantie!

Wij wensen iedereen veel plezier op zomerkamp!

De foto's van het zwemmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel en Gerda

Op zaterdag 20 mei zijn er bij de bevers, welpen, scouts en explorers leuke scouting activiteiten gefilmd door Glenn om een filmpje te maken over onze scoutinggroep. De leden hebben goed kunnen laten zien hoe uitdagend en veelzijdig Scouting is! We zijn erg benieuwd naar het resultaat...

De foto's van het het filmen zijn hier te vinden en in het fotoalbum van de welpen.

Muriel


Evenals voorgaande jaren doen wij als Scoutinggroep ook dit jaar weer mee aan de Scoutingloterij. Met deze loterij zijn mooie prijzen te winnen. De hoofdprijs is een auto, maar er zijn ook kleinere prijzen te winnen zoals zakmessen en zaklampen. De prijs van een lot is 2,50.

Opbrengst is voor een groot deel voor de Damherten

Van elk verkocht lot gaat 1,50 naar de clubkas van de Damherten. In de afgelopen jaren hebben we veel goede zaken kunnen bereiken dankzij de inkomsten uit de Scouting loterij. Zo hebben we dankzij de inkomsten van vorig jaar een nieuwe geluidsbox gekocht voor het gebruik tijdens weekenden en de zomerkampen van de verschillende speltakken. Zonder deze inkomsten was dat niet gelukt.

Verkoop loten door de leden

Elk jeugdlid heeft 10 loten mee gekregen. Wij zouden het fijn vinden als de kinderen deze loten verkopen in uw directe omgeving (familie, vrienden, buren). Als ouders/verzorgers kunt u zelf bepalen of u wilt dat uw kind langs de deuren gaat om loten te verkopen. Niet verkochte loten moeten aan de speltakleiding worden teruggeven. De verkoopprijs per lot is €2,50.

De verkoop van de loterij loopt voor de Damherten tot uiterlijk zaterdag 27 mei.
De opbrengst van de verkochte loten plus eventueel niet verkochte loten dient u in de meegegeven envelop retourneren. Uiterlijk zaterdag 27 mei moet de open envelop worden afgegeven bij de speltakleiding.

De beste verkoper krijgt unieke badge

Als je meer loten wilt verkopen dan graag! Je kan extra loten vragen bij de speltakleiding. De 10 beste verkopers krijgen een badge. Voor de persoon die de meeste loten verkoopt is er een unieke badge!

Mochten er vragen zijn neem dan gerust contact op met de speltakleiding. Hartelijk dank voor de medewerking, dit wordt echt zeer op prijs gesteld!

Prijzen 2017:

Hoofdprijs: Fiat Panda 60pk Pop t.w.v. € 11.120,00
1e prijs: Philips Flat TV t.w.v. €1.999,00
2e prijs: Philips Flat TV t.w.v. €1.349,00
3e prijs: Philips Flat TV t.w.v. € 999,00
4e, 5e, 6e prijs: Philips Home Cinemasystem t.w.v € 379,99

Prijzen op eindcijfer
Laatste 5 cijfers: Philips LCD TV, GPS Garmin Etrex 20x, GPS Garmin Etrex 10
Laatste 4 cijfers: Maglite AA Led multimode, Victorinox Swiss-Zakmes Army, Scouting Parker pennenset
Laatste 3 cijfers: ScoutProof Cargobag, Travel Action Bag, Zakmes Hike

 

Beste ouders en leden,

Graag jullie aandacht voor het volgende.

Vanaf nu is het voor iedereen die de Damherten een warm hart toedraagt mogelijk om GRATIS te sponsoren.

Ga de volgende keer dat u iets online wilt kopen eerst naar https://www.sponsorkliks.com/ 

Op de website staat een button en een link van SponsorKliks. Door op deze button of link te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert de Damherten een commissie op terwijl je zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.

Doe hetzelfde als je uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via de de Damherten kunt u terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert.
Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Alvast bedankt namens de Damherten. 

Rob Manintveld is dit jaar 50 jaar lid van Scouting Damherten. Op dinsdag 31 januari was er door groepsleden en het bestuur een verrassingsfeestje voor Rob georganiseerd, want dit bijzondere feit moest natuurlijk gevierd worden! Tijdens deze avond reikte wethouder Frank Rozenberg een oorkonde voor erelidmaatschap van de Damherten aan Rob uit, ook kreeg hij een groepsfoto en een ambachtelijke scouting hoed. In januari 1967 werd Rob, toen 14 jaar, lid van de Damherten bij de eerste verkennergroep onder leiding van dhr. M van Noppen. Scouting Damherten was toen net anderhalf jaar ervoor opgericht, op 12-06-1965 om precies te zijn. Na uiteindelijk een paar jaar verkennerleiding te zijn geweest begon Rob daarna aan een lange loopbaan als welpenleiding, die uiteindelijk 18 jaar heeft geduurd. Op dit moment is Rob voorzitter van het stichtingsbestuur en al 25 jaar lid van het verenigingsbestuur. Scouting Damherten wil Rob ongelofelijk bedanken voor de jarenlange vrijwillige inzet en we hopen dat Rob nog jaren actief lid zal blijven! Bekijk hier de foto's van deze gezellige avond.

Wie is online

We have 20 guests and no members online